tiistai 16. lokakuuta 2007

Kuiva kausi

Edellisessä entryssä tuli puhuttua donkamenttien(turnausten) suuresta varianssista, ja se on tullut taas todistettua aitiopaikalta: Viimeisestä 14 turnauksesta nolla (0,nada,zero,nietu) rahasijaa ja täysin avuton olo. Noista neljästätoista apinoin varmaan kahdessa, loput tuli pelattua omaa solidia peliä, mutta se on aika pirun vaikeeta päästä turnauksissa pitkälle jos häviää 90% coinflipeistä ja valtaosan 70/30 tilanteista. Huolestunut olo ei ole, mutta aivan helvetin turhautunut. Raastinraudalla runkkaaminenkin on palkitsevampaa touhua.

Rahapöytien puolella samanaikaisesti on tullut sahattua ylösalas. Lähiaikojen trendi on ollut se, että tulee pelattua pari sessiota solidia peliä, ja kolmannessa tehtyä tyhmiä bluffeja ja ylipelattua käsiä. Tästä seurauksena ns. "jojo-efekti" joka hidastaa kohtuupaljon nousua, mutta kuten viimeksi tuli mainittua, ei tässä valmiissa maailmassa mihinkään kiire ole. Kuukausi on kuitenkin lievästi vihreän puolella, ja aikaa on...
Muuten, miksi ihmeessä pokerinpelaajat mittailevat päivä- ja kuukausituloja? Onhan se hyvä pitää kirjaa miten menee, mutta tällainen tulospohjainen vertailu näinkin lyhyellä aikavälillä voi tehdä homman liiankin hapokkaaksi ison varianssin pelissä ja masentaa pelaajan. Eräällä pokerikanavalla missä allekirjoittanutkin oleskelee, tulee kellontarkasti ilmoitukset siitä, miten kuukausi meni. Sen lisäksi, että tulosten jatkuva tuijottaminen voi vaikuttaa omaan peliin, se saattaa masentaa kanssapelaajia jos nämä sattuvat olemaan montussa/jumissa. Toki homma toimii myös toisinpäin, toisten menestyminen motivoi joskus suunnattomasti, ja laittaa treenaamaan intensiivisesti. Joskus jopa liiankin. Omalla kohdallani tulosten tuijottaminen tuo suorituspaineita ja aiheuttaa usein "ylipelaamisen", jossa koittaa väkisin vääntää profittia poteissa, joissa se kuuluu muille. Tästä seuraa yleensä kierre jota paikkaillaan taas pari päivää.


Pokerin ulkopuolelta mainittakoon, että xbox360:n takuupalvelu toimii loistavasti. Siinä vaiheessa, kun viides boksi hajoaa ja soittaa puhelintukeen valmiina sanomaan jotain todella pahoja asioita, siellä vastaa iloinen asiakaspalvelija joka pahoittelee omalle kohdalle sattunutta surkeaa tuuria ja lähettää jälleen ilmaiseksi lisälaitteita (tällä kertaa uuden langattoman ohjaimen, ja 12kk ilmaista live!-aikaa). Tämän lisäksi luvattiin puolet normaalia nopeampi vaihtoprosessi (1-1½vko), ja sanottiin että tännepäin lähetettävä konsoli tuplatsekataan paikanpäällä parhaan mahdollisen laadun takaamiseksi. Pahin terä vitutukselta katoaa välittömästi ja loppu "avautuminen" onkin enää vuodatusta tukihenkilölle siitä, miten boksit voi hajota noin usein. Bravo Microsoft, Bravo.

Ei kommentteja: